Hoe introduceren we een nieuwe visie en missie in onze organisatie?


Wat te doen als medewerkers 'verander moe' lijken te zijn door alle fusies en reorganisaties en het daardoor een moeizaam proces is om de gewenste veranderingen te verwezenlijken?

Hoe kan ik ons personeelsevenement ook gebruiken voor team building en community building?


In dit soort situaties kan het inzetten van interventies die uit de theaterwereld afkomstig zijn, zowel door medewerkers als door management, als een verademing worden ervaren. Voorbeelden zijn:


Het schrijven en uitvoeren van een op maat geschreven BEDRIJFTHEATERSHOW waarin elke gewenste boodschap verwerkt kan worden. Hierin medewerkers leren om te gaan met 'chaos' en zo op een organische manier de nieuwe, voor hen nog onbekende missie van de organisatie 'spelen'.


Het opvoeren van een OPENINGS OF SLOTACT uitgevoerd door bijvoorbeeld het managementteam tijdens een interne conferentie, een personeelsfeest, teambuildingsdagen of de opening van een nieuw filiaal.


Een korte swingende WORKSHOP waarbij op basis van stem en beweging in zeer korte tijd een groep individuen één geheel wordt ('meet&link').
Samenwerking op een speelse luchtige maar zeer effectieve manier.


Een WORKSHOP TANGO waarbij het het niet gaat over de pasjes maar over het leiden en het volgen. 
Hoe leid ik op een prettige manier? En hoe volg ik? 
Een snelkookpan als het gaat over samenwerking en in verbinding gaan met elkaar. 
Belangrijk om te weten is dat je absoluut niet hoeft te kunnen dansen voor deze workshop!


Een FLASHMOB: een onverwachte kick off dan wel een verrassende onderbreking van bijvoorbeeld een personeelsconferentie die de aanwezigen op het puntje van hun stoel zet en een explosie van collectieve energie creëert.Het samenwerken aan een show, groot of klein, is een geweldige ervaring: het repetitieproces, de lol onderling, jezelf anders laten zien, je collega's op een andere manier zien, het samen toewerken naar een geweldig eindproduct, de spanning, de kick en het applaus. Iets waar je jarenlang op terug kunt kijken en waar binnen het bedrijf ook nog jaren over gesproken wordt.

Samen met de andere leden van een creatief team werk ik vanuit het ontregelen van vaste gedachten en patronen.

Als je het vertrouwen van mensen kunt winnen durven ze zich over te geven aan de 'chaos' die gecreëerd wordt, zichzelf te geven en kwetsbaar op te stellen. Zo gaan ze mee in de nieuwe voor hen nog onbekende structuur.

Wij gebruiken hiervoor de structuur en de werkwijze van het theater.
Dit soort activiteiten met uit de theaterwereld geleende elementen hebben als effect:


Een sterk verhoogd saamhorigheidsgevoel en teamgeest

Minder angst voor nieuwe en onbekende zaken

Minder weerstand tegen verandering

Het vertrouwen dat een ogenschijnlijke chaos tot iets moois kan leiden

Meer zelfvertrouwen voor de deelnemers
Een andere en meer open blik op zichzelf en op collega's

'Fun', en een verhoogd energieniveau op individueel en groepsniveau.


Mijn bijdrage:

Als creatief consultant bedenk ik samen met mijn opdrachtgever het meest passende concept. Dit is altijd een 'tailor-made' aanpak, specifiek voor de betreffende context. Indien gewenst orkestreer en regisseer ik (vaak samen met partners) de verdere uitvoering, inclusief individuele coaching van de deelnemers en uitvoeringsaspecten zoals kostuums, grime, muziek, licht en geluid.

 

 

Wil je direct een afspraak maken, of eerst meer informatie?
Neem contact met me op.